De voordelen

Mooier

Een groen dak is vooral mooier. Het natuurlijke karakter biedt een aangename afwisseling in stenige steden. Volgens verschillende studies heeft de aanwezigheid van groen een ontspannend psychologisch effect, helpt het om de bloeddruk te verlagen en verlaagt de hartslag. Groen maakt gelukkig!

Koeler

Begroeide daken zijn een van de meest effectieve manieren tegen klimaatverandering en hittegolven. Wordt een traditioneel dak in de zomer 70 graden heet, een groen dak wordt maximaal 30 graden. In de slaapkamers onder een groen dak is het ’s zomers een aangename 6 graden koeler.

Goede water absorptie

Het groene dak werkt als een spons en zorgt voor een vertraging van de afvoer van regenwater. De riolering wordt hierdoor bij piekbuien in de zomer tot wel 70 % minder belast.

Lichtgewicht

Het groene dak waarmee ik werk is 8-10 keer lichter vergeleken met het traditionele substraat van lavasteentjes. Hierdoor kan het op alle beloopbare daken toegepast worden.

Eenvoudig zelf te plaatsen

U ontvangt een duidelijke en praktische leginstructie. Voor plaatsing is geen speciale vakkennis vereist.

Energiebesparend

Groendaken reduceren het energieverbruik voor opwarming tot 25% en voor koeling tot 75%*. Met de toenemende energieprijzen is een lager energieverbruik uiteraard zeer aantrekkelijk. *National Research Council of Canada

Duurzaam

Groene daken verdrievoudigen de verwachte levensduur van een dak. De onderliggende materialen zijn beschermd tegen mechanische schade, ultraviolet licht en extreme temperatuurswisselingen. Dit resulteert in minder onderhoud en lagere renovatie kosten.

CO² reductie

Groendaken helpen om de hoeveelheid CO² in de lucht te reduceren. CO² wordt beschouwd als een van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde. Eén vierkante meter groendak kan jaarlijks 5 kg aan CO² absorberen. Dit is gelijk aan de uitstoot van een gemiddelde auto tijdens een rit van 80 km.

© studio ZOO - All rights reserved